אני בטוחה שלא פעם תהיתם אך עובד היקום הזה? אך זה יתכן שיש אנשים שחיים בשפע ושיש כאלה שלא?
האם זה מזל? גורל? ואלי יש טריק מסויים שאנחנו פשוט לא יודעים אך להשתמש בו……. ?
אז כן, יש טריק, וכדי להבין אך היקום הזה פועל, פשוט המשיכו לקרוא.
חוקי היקום הם הבסיס להבנת שפתו של היקום, הם הבסיס לכל המסרים הגשמיים שאנחנו פוגשים בחיינו. וכדי לחיות חיים טובים באמת, חשוב לדעת אותם ולעבוד איתם כדי לרתום אותם לטובתינו:
אנחנו חיים ביקום ומרחב של אינסוף אפשרויות.
יקום בו חומר ורוח משולבים זה בזה. והכול עשוי מאנרגיה רוטטת של תדרים – הכול. כל החי, הצומח והדומם מורכבים מדחיסויות שונות של אנרגיה והם רוטטים בתדרים מיוחדים להם.
זה כבר הוכח מחקרית, כך שגם אם אתם ספקניים לגבי עולם הרוח וקסמיו – המדע כבר כיסה גם את זה.
לנו, לבני האדם, כיצורים אנרגטיים מפותחים, יש את חופש בחירה. ובאמצעות חופש הבחירה אנחנו יוצרים את המציאות שלנו – ע"י מיקוד ו"בחירה" באחת מאפשרויות השונות בתוך המרחב. זאת אומרת שמה שנתמקד בו – יתממש במציאות שלנו.
עוד כלי נהדר שיש לנו, היא מערכת הרגשות שלנו ,שהיא מצפן אשר מנחה אותנו באיזו אנרגיה אנחנו מתמקדים כרגע – מתי אנחנו רוטטים אנרגיה חיובית ומתי אנחנו רוטטים אנרגיה שלילית שאינה מתיישבת עם הדברים שאנחנו רוצים למגנט למציאות שלנו או למסע הנשמתי שלנו.
וחזרה ליקום…..
היקום הוא מקום נדיב הפועל על פי שוויון והגינות בין כולם ועל פי חוקים אוניברסליים.
חוקים אוניברסליים הם עקרונות שמושלים באנרגיה שאנו חלק ממנה וכולנו מושפעים ממנה – כולם.
הם נוכחים בכל יום בחיינו ואנו עובדים או פועלים על פיהם במודע או שלא במודע. איננו יכולים להמנע מהם, להתעלם או לעקוף אותם.
כאשר אנו לומדים, מכירים, מבינים אותם ומזדהים עמם במודע, אנו יכולים לברוא כל מה שאנחנו רוצים.
אנחנו יכולים להשתמש בהם כך שיתמכו ברצונות שלנו ובמציאות חיינו – לשם כך שהם קיימים – כדי לתמוך בנו ולסייע לנו בכל תחום בחיינו.
יש המון חוקים ותתי חוקים – בכתבה בחרתי את החוקים היותר משמעותיים שבעניי יתנו לכם תמונה ברורה על אך הדברים עובדים וגם יתנו לכם כלים פרקטיים ליצירת מציאות חדשה, בעזרתם.
אבל לפני זה אני רוצה להזכיר את הדבר הכי חשוב שכולנו מייחלים לו וזה שפע.
שפע הוא עיקרון מושל ביקום וחשוב להבין שיש שפע בכל הדברים, כל הזמן. השפע פשוט ישנו, הוא אינו מוגבל ואינו מעדיף אדם כזה או אחר. הוא קבוע, בלתי מתכלה וזמין לכל אחד. הוא קיים כפוטנציאל במרחב היקום וזורם בין כל הדברים. הוא חלק בלתי נפרד האנרגיה האלוהית, ואנחנו אלה שקובעים אם, באיזו תדירות, ובאיזה תחום הוא יתממש בחיינו, בהתאם לתדר שקיים בתוכנו.
אז, בואו נתחיל:
חוק האחדות האלוהית:
החוק הראשון, אומר שכל דבר ביקום עשוי מאותה אנרגיה. בני האדם, הטבע ואפילו האלוהות והתודעה כולם מורכבים מאנרגיה אחת, (שרוטטת במהירות ובעוצמות שונות) ולכן הכל וכולם מחוברים זה לזה. זה אומר שכל מה שאנו חושבים, מרגישים ועושים, משפיע לא רק עלינו אלא גם על סביבתנו ועל המארג היקומי כולו.
ההארה שהחוק הזה מביא איתו היא חשובה במיוחד, כי ברגע שנבין שכולנו מחוברים זה לזה, יקשה עלינו להזיק או לפגוע באחר – אפילו במחשבה, משום שנכיר בכך שאנו מזיקים בעצם לעצמנו.
זה בדיוק כמו שהגוף הפיזי שלנו עובד כמקשה אחת. ברגע שאחד התאים אינו עובד קשורה זה ישפיע על בריאות הגוף כולו. כאשר כל התאים עובדים יחד בשיתוף פעולה, הגוף יכול לשגשג ולצמוח. אך אם יש תאים שרואים עצמם כנפרדים ונלחמים עם שאר התאים כמו תאים סרטניים, הם עלולים בסופו של דבר להשבית את המערכת כולה ולגרום למוות.
חוק המשיכה:
חוק המשיכה קובע שאנחנו מושכים אל חיינו דברים, אנשים, מצבים, חוויות ושבעצם כל מה שנכנס ונמצא בחיינו – נמשך אלינו בעזרת האנרגיה שקיימת בתוכנו. בין אם היתה לנו כוונה למשוך אותם אלינו ובין אם לא, ובין אם עשינו זאת במודע או שלא.
בדרך כלל אנחנו מושכים שלא במודע את האנשים והמצבים אל חיינו ויש לכך סיבה ברורה – למידה והתפתחות.
אז, אך נוכל לעבוד עם החוק הזה:
מאחר ואנחנו מושכים כל דבר בהתאם למה שקיים בתוכנו, חשוב שנתמקד בדברים שאנחנו רוצים למשוך לאלינו ולא באלה שלו. לדוגמא: אם אני לא רוצה להיות עניה ואני פוחדת מזה ועושה הכול כדי לא להיות עניה – אני בעצם מתמקדת בעוני, למרות שהמטרה שלי היתה לחיות ברווחה כלכלית. אם אני רוצה כסף – אחשוב על שפע של כסף בחיי, אם אני רוצה בריאות – אראה ואחשוב על עצמי כאדם בריא, אם אני רוצה להיות יותר אמיצה – אתמקד בפעולות אמיצות ואזוז מאיזור הנוחות וכן הלאה……
חוק הרטט:
חוק הרטט עובד עם חוק המשיכה והוא אחד החוקים הכי מאתגרים, כי הוא מצריך למידה והתפתחות. החוק אומר שכל הדברים ביקום פועלים ברמה של רטט מסויים, וברמת רטט ייחודית משלו. ולכן אנחנו נמשוך אל חיינו דברים שרוטטים את התדר שרוטט בתוכנו. זה כמובן נכון גם לדברים שאנחנו רוצים למשוך וגם לדברים שלא.
אנו יודעים באיזה תדר אנחנו נמצאים על-ידי התבוננות באירועים ובחוויות שמתרחשים בחיינו ובאנשים אותם אנו מושכים אל חיינו. וכדי לשנות את מה שאנו מושכים אל חיינו, עלינו להעלות את התדר / הרטט שלנו.
אך נוכל לעבוד עם החוק הזה:
האם אתם מרוצים ממה שקורה במציאות שלכם? האם אתם חיים ברווחה שאתם רוצים, בבריאות טובה? בזוגיות והאם אתם מרוצים מזה? אם למשל אתם רוצים יותר כסף אבל חיים במחסור, או מבזבזים והכסף חומק מבין האצבעות, סימן שהתדר שאתם רוטטים מול כסף אינו תואם את אנרגיית הכסף, כנראה שמערך האמונות שלכם בתת המודע גורם לכם למציאות שונה ממה שאתם רוצים שתהיה, וזה נכון לכל פן בחייכם. אז קודם כל חשוב לשנות את האמונות ואת זה אפשר לעשות באמצעות טיפול פרטני, באמצעות שינון מנטרות, או מדיטציות.
חוק הפעולה:
כוונה והצהרה על רצוננו הם בגדר פוטנציאל במרחב האפשרויות הבלתי מוגבלות, אבל זה לא מספיק כדי למשוך אלינו את הדברים להם אנו משתוקקים, כך שיתגשמו במציאות שלנו.
היקום מגיב לכוונות, להצהרות למחשבות ולרגשות שלנו, ויעניק לנו את ההזדמנויות על מנת לקבל את מה שאנחנו רוצים, אך אנחנו חייבים להיות מוכנים לפעול. אם לא נבצע את הפעולה דבר לא יקרה.
זכרו, היקום מגיב אל הרטט שאנחנו משדרים ולכן אם רק נביע כוונה ונצהיר עליה – היקום יגיב אלינו בכוונה והצהרה. כדי לקבל בפועל – עלינו לבצע פעולה והיקום ישיב אלינו בפעולה.
חוק הפיצוי:
חוק הפיצוי קובע שמה שאנו מקבלים מתבסס על מה וכמה שאנו נותנים (ובדרך כלל אנחנו מקבלים חזרה כפול ומכופל). לכן, אם אנו מוכנים להתאמץ לטובת השגת הכוונות שלנו, אנו נזכה בגמול בדרכים רבות. זה נכון גם לגבי דברים חומריים, רוחניים, וגם לגבי אנשים. כל מעשה אהבה יזכה לגמול של אהבה, אך גם כל מעשה של כעס או פחד יזכה בגמול של כעס ופחד.
לא כל גמול יהיה תואם אחד לאחד למה שנתנו. אם למשל נתנו מעשר למישהו נזקק, הגמול יכול להיות כספי, אך הוא גם יכול להגיע בגמול של מתנות או מאמצים של אנשים אחרים, או כל ברכה אחרת שתביא אושר לנותן. היקום מפצה אותנו בדרכים המתאימות לצרכים שלנו.
חוק הסיבה והמסובב או בשמה הפופולרי – קארמה.
חוק זה קובע שלכל מעשה יש תוצאה – לכל פעולה יש תגובה. התגובה תמיד תהיה בתדר תואם ובעוצמה זהה לפעולה שעשינו, למחשבה שחשבנו או לרגש שהרגשנו. לכן התרומה האנרגטית שלנו, בצורת מחשבות, מילים, אמונות והפעולות שלנו היא כה חשובה וגוררת תגובה / תוצאה. תוצאות שלהם פיללנו ותוצאות שממש לא פיללנו להם.
למשל:
כשאנחנו עושים דברים בלב לא שלם, או כוונה לא אמיתית, מתוך וויתור או קורבנות – התוצאה תהיה שנרגיש ונחווה חוסר שלמות וקורבנות מועצמים – כי זה התדר ששידרנו בזמן הפעולה. או שאם אנחנו עושים דברים מתוך מטרה לפגוע באחר (נקמנות, רכילות, או סתם פעולה מרושעת) – זה מה שנקבל חזרה אל חיינו, בדרך ישירה או עקיפה.
מכאן המשפט: Karma is a bitch – רק שקארמה לא פועלת מול מעשים רעים בלבד– קארמה היא הגמול לכל מעשה, טוב או רע.
ההמלצה כאן היא פשוטה – שימו לב למחשבותיכם, לרגשותכם ולפעולתכם ועשו כל אלה מתוך כוונה טהורה וטובה, ככל שניתן. ואם עשיתם מעשה פזיז שאתם מבינים שהיה באנרגיה לא טובה, תקנו, שפרו ואם פגעתם במישהו לימדו לבקש סליחה.
חוק ההתאמה / ההתכתבות (חוק המראות):
כל דבר בעולם החיצון שלנו הוא השתקפות של העולם הפנימי שלנו, זה נכון גם לדברים הטובים שבנו וגם לדברים הרעים.
בכל מקום שיש לנו בו חוסר – אנחנו נראה את זה במציאות שלנו, דרך משפטים שאומרים לנו, אנשים, שירים, מצבים וחוויות. זו דרכו של היקום לדבר אלינו, להחמיא לנו שאנחנו בדרך הנכונה, או שאנחנו ממש לא בכוון. ולכן אם אנחנו פוגשים בחוויה לא נעימה מול מישהו אחר, נדע שהוא רק הטריגר – "השליח של היקום" שבא לתת לנו מסר, שיש בתוכנו דבר לא פתור ושעלינו לפתור אותו על מנת להתפתח ולגדול אנרגטית.
השתקפויות הם עניין לא פשוט – כי החוק הזה בעצם אומר ש"אין כלום בחוץ", הכול זה אנחנו. וזה מצריך מאיתנו, כאשר אנחנו מוצאים את עצמינו ב חוויות לא נעימות, בוויכוח, בקושי מול אדם או סיטואציה מסויימת – לבדוק איפה זה קיים בתוכנו ולתקן.
כשמצבים כאלה קורים אני נוהגת לעצור רגע ולשאול את עצמי:
מדוע הגבתי כך? מה באמת הפריע לי בסיטואציה? איפה זה כבר פגש אותי בעבר? מה השיעור שלי?
אם אנחנו אנשים שחיים במודעות, אנחנו נקבל את התשובות מהנשמה שלנו, או מתת המודע ונדע כיצד עלינו לתקן את זה.
חוק היחסיות
חוק זה קובע שלמרות כל הקשים בחיינו ולמרות המבחנים שאנחנו עוברים בחיים, עלנו להבין שהכול יחסי. שום דבר לא נגדנו ובכל דבר יש חיובי ויש שלילי ולכן חשוב לראות את חצי הכוס המלאה בכל אירוע וסיטואציה כדי לשמור על תדר גבוה. והכי חשוב – לא להשוות.
מאחר ואנחנו אלה שנותנים פרשנות לאירועים ולחוויות שלנו (חופש הבחירה זוכרים?), ואנחנו אלה שקובעים איך נתייחס לסיטואציה. תזכרו תמיד שהכל יחסי ותואם את המקום בו אנו נמצאים כרגע. שום דבר לא קורה סתם ושכל מה שקרה הוא לטובתנו.
חוק ההתמרה התמידית של האנרגיה:
חוק ההתמרה התמידית של אנרגיה אומר שכל האנרגיה ביקום נמצאת בתנועה מתמדת, ובמצב קבוע של שינוי. ולכן היא יכולה להתגשם או ללבוש צורה של חומר, ואז לחזור חזרה למצב של אנרגיה, וחוזר חלילה.
כל מה שאנו רואים, שומעים, טועמים מריחים, נוגעים ומרגישים, הוא התגשמות של אנרגיה ברמות שונות של רטט או תדר וששום דבר לא הולך לאיבוד – אלא מותמר לדרגה או צורה אחרת של אנרגיה.
בטח שמעתם על מטפלים שהצליחו להעלים גידולים ומחלות – הם ידעו אך להשתמש בחוק הזה. החוק הזה הוא כלי עזר רב עוצמה להתמרה של אנרגיה לא רק בפן הבריאותי, אלא בכל דבר בחיינו. כאשר האנרגיה משתנה, היא הופכת פשוט למשהו אחר ואנחנו מקבלים אנרגיה אחרת במקומה – כי היקום לא משאיר חללים ריקים ללא אנרגיה.
חוק המקצב או חוק המחזוריות
החוק הזה מתייחס למעגלי החיים השונים בטבע ובחיי האדם, ומסביר כיצד עובדת המחזוריות ביקום.
מעגלים כמו עונות השנה, יום ולילה, חיים ומוות, שייכים למעגל הזמן על כדור הארץ. החוק מסביר שלכל דבר יש את הזמן והמקום שלו.
אומנם איננו יכולים להאיץ בתהליכים, כי כל דבר חייב "להבשיל" ולהגיע אלינו כשאנחנו מסוגלים להכיל אותו בדיוק בשלב ההתפתחותי הנכון לנו. הזמן / התהליך / ההבשלה הזו מאפשרת לנו לדייק, לשפר, לחדד את כישורינו ויכולותינו על מנת שנוכל להכיל את מה שאנחנו מבקשים בצורה נכונה ומדוייקת ביותר עבורינו. וכשזה קורה, סימן שלמדנו את השיעור ולא נצטרך לעבור שוב את אותו הגלגל.
לכן עלינו להתאזר לפעמים בסבלנות ולעשות עבודה פנימית טובה. להיות קשובים ופתוחים לתהליך.
חוק הקוטביות
החוק הזה קובע שכפי שלמגנט יש שני קטבים, חיובי ושלילי, כך גם לכל דבר אחר ביקום.
לכל אנרגיה יש אנרגיה זהה, שמהדהדת בקוטב הנגדי שלה: טוב – רע, קר – חם, אהבה – אדישות, גבוה – נמוך, למטה – למעלה וכן הלאה.
כל מחשבה, רגש או פעולה, יוצרים באותו הזמן, גם את הפוטנציאלים ההפוכים על גבי אותו הספקטרום, לכן מה שיתגשם בחיינו הוא הקוטב שבו נבחר להתמקד. למשל כשאנחנו חושבים על עושר – נולד איתו הפוטנציאל של עוני / מחסור. כי הוא הקוטב המנוגד לו על אותה סקאלה ןלהפך.
לכן חשוב לבחור להתמקד בדברים החיובים, לראות את הכוס המלאה, לשפוט לכף זכות ולא לחובה וכו'.
זה מעולה שיש לנו את היכולת לנוע על פני הסקאלה ולבחור את הנקודה המדוייקת בין שני הקטבים – להתמקם בהם. כי לעבור מקוטב אחד למשנהו בלי לעבור על נקודות שונות בסקאלה, יכול להוביל לזעזועים לא פשוטים בלמידה שלנו. לכן חשוב לשים לב, כשאנחנו עובדים עם החוק הזה, לנוע במקצב המדוייק עבורינו, לא למהר מידי לכוון הקצוות.
חוק המגדר
חוק זה קובע שלכל דבר יש שני צדדים, כמו מטבע, יין ויאנג, זכר ונקבה….. ושחשוב למצוא את האיזון בין שתי האנרגיות כדי להיות בהרמוניה עם היקום. כדי להשתמש בתבונה בחוק זה ולהפעיל אותו לטובתינו – חשוב לזכור שלפעמים נדרש לבצע פעולות שמאתגרות את הצד הפחות הדומיננטי שבנו: למשל אם יש בי תכונות יותר נשיות ורכות – אצטרך לעיתים להשתמש בתכונות בעלות אנרגיה גברית כדי להשיג את המטרה שלי ולהפך. למשל לדעת מתי להיות רך יותר ומתי להיות יותר נוקשה, מתי לדבר ומתי להקשיב, מתי להכיל ומתי להציב גבולות. כשאנחנו מאוזנים עם המגדרים שבתוכנו – אנחנו פועלים בהרמוניה עם היקום והבריאה.
חוק המאמץ המזערי
החוק מלמד אותנו איך לייצר יותר תוצאות באמצעות השקעת פחות מאמץ. זהו חוק מעולם הפיזיקה לפיו המערכת תנוע במסלול בו הפעולה שלה היא המינימאלית מבין כל האפשרויות. ככה פועל היקום – באפס מאמץ. ההמחשה הטובה ביותר לחוק הזה הוא הטבע – העשב צומח ללא מאמץ, הפרחים פורחים ללא מאמץ – זה פשוט הטבע שלהם ולכן זה פשוט קורה. – הטבע תמיד יבחר בפעולה המינימאלית שתייצר לו מקסימום תועלת. הוא לא מתווכח, הוא יודע לקבל ולהתאים את עצמו לטבע שלו. גם אנחנו, ברמה העמוקה ביותר שלנו יש בתוכנו את כל היכולות להשיג דברים ללא מאמץ ע"י התאמת התדר שלנו אל התדר של הדבר אותו אנו רוצים, זה אומר להתאים את המחשבות שלנו, הרגשות שלנו והאמונות בתת המודע שלנו לתדר אותו אנו רוצים לייצר. אם אנחנו מאמינים כי: "שום דבר לא קורה בקלות" או "צריך לעבוד קשה כדי להשיג ….." – זה בדיוק מה שיקרה. לכן, קודם כל נעבוד על עצמנו ברמה האנרגטית – התודעתית ורק אז נעשה פעולה שמקדמת אותנו לעבר המטרה. כמה כללים שחשוב לשים לב אליהם כשאנחנו רוצים ליישם את החוק הזה בחיינו: לא להשוות לאחרים, לא לשפוט את עצמנו לרעה, להפסיק להתחרות עם עצמנו ועם כל העולם, להיות בקבלה, להתמקד בדבר שאנחנו רוצים וכו'….
ההרצאה מתאימה לארגונים, חברות והתכנסויות חברתיות שונות.
הרצאה שהעברתי, על חוקי היקום, לחברות מעגל תנופה.